26 Ocak 2009 Pazartesi

Çocuklarınıza Zorluklarla Baş Etmesini Öğretin

Çocuklarınıza Zorluklarla Baş Etmesini Öğretin

|

* Hayat cesur olan insanlara daima yol verir. Çocuğunuzun yaptığına "Bu yanlış" demek yerine, "Bu bölümü iyi, acaba diğer bölümü daha farklı olabilir miydi?" diye yaklaşın.Yanlışları düzeltmek istiyorsanız, doğruyu düşünmeye yönlendirmelisiniz.

* Onun adına düşünmek yerine kendi başına düşünmesini sağlamalısınız. Sorunu çözmek yerine, kendi sorununu çözmesine fırsat vermeli, çocuğunuzun sorumluluk duyğusu geliştirmesine yardımcı olmalısınız.

* Çocuğunuzu olğunlaştıracak olan sorumluluk almasıdır. Bunun için de hata yapmasını göze almalı ve bunu kabullenmelisiniz.

* Başarılı insanlar güçlerinin ve zamanlarının yüzde 90'ını iyi oldukları alana harcarlar. Başarının sırrı odaklanmadır. Çocuğunuzdan beklediğiniz odaklanma alanlarının sayısında gerçekci olmalısınız.


Yazan: Barış ATA

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Merhaba Sn; Site yöneticisi arkadaş. Blogunda çocuklarla ilgili böyle araştırma ve çalışmaya yer verdiğin için ve biz aileleri bu konuda bilgilendirdiğin için sana çok teşekür ederim. Umarım bundan sonrada bu ve benzeri konularda çalışmaları sitenize koyarsınız ve bizleri bilgilendirmeye devam edersiniz. Sizi izlemeye devam edeceğim.. Çok teşekkür ediyorum.. Sevğiyle ve hoşcakal.. Bir aile babası H.A

Powered By Blogger